Printed from www.primodanmark.dk
Vis mig de fremragende offentlige ledere
Printervenlig udgave

- Af Morten A. Christensen,
MM Academy

Den offentlige sektor skal dyrke og hylde sine ledere. Det siger professor i offentlig ledelse og medlem af kanonudvalget, der skal udvælge Den danske ledelseskanon, Kurt Klaudi Klausen, i dette interview. Hvis ikke det sker, kan konsekvensen blive voldsom; så længe det er de offentlige ledere, der tager skraldet for dårlige politiske beslutninger, vil den offentlige sektor have imageproblemer og dermed rekrutteringsproblemer (DK, 2008)

Hvad er der galt med de offentlige ledere? De er 67.000 personer på alle niveauer i staten, regioner og kommuner. De har 700.000 medarbejdere. De administrerer et budget på flere hundrede milliarder. De leder en af verdens mest velfungerende og effektive offentlige sektorer. Et eller andet sted må de jo gøre et fremragende arbejde i et tid, hvor den ene reform efter den anden skylder ind over dem. Men hvor er de henne? Vi hører næsten ikke noget til dem. Og når det endelig sker, handler det 9 ud af 10 gange om problemer og svigt.

Professor i offentlig ledelse og medlem af udvalget, der skal udvælge Den danske ledelseskanon Kurt Klaudi Klausen er sat i stævne. Han må da kunne forklare, hvorfor det offentlige lederskab forbliver skjult.

”Det handler mest om konteksten, hvor man har nogle politikere, der skal have æren for det, der går godt, mens embedsværket skal tage skraldet for det, der går skidt. Det er arbejdsdelingen mellem politik og administration. Det hænger også sammen med dårlig journalistik i den ene ende og dårlig kommunikation fra statens, regionernes og kommunernes side i den anden.”

Læs hele artiklen på Lederweb