Printed from www.primodanmark.dk
Vejle med i globalt bynetværk
Printervenlig udgave

Sammen med byer som Rio de Janeiro, Rom, Durban, Los Angeles, New York City og San Francisco er Vejle udpeget til at deltage i det verdensomspændende bynetværk: 100 Resilient Cities.


Det er Rockefeller Foundation, der står i spidsen for netværket, der skal styrke byers modstandsdygtighed over for både naturlige og menneskeskabte katastrofer.

 

600 byer fra hele verden har søgt om at være med i netværket 100 Resilient Cities - men kun 100 byer får plads i netværket. Af de 100 er det kun 33 byer, der indtil nu er blevet sat navn på. Heriblandt altså Vejle som den eneste by i Norden. Med udnævnelsen får Vejle del i de 100 mio. dollars, som Rockefeller Foundation har afsat til de 100 byer.

 

Målet med det nye bynetværk er at skabe mere modstandsdygtige byer. Det handler ikke kun om klimaforandringer som oversvømmelser og storme. Vi skal f.eks. også kunne håndtere folkevandringen fra land til by, nedbrud i IT og kommunikation, store epidemier og risikoen for terror. Det skal skabe bedre, mere levende og velfungerende byer, både i gode og i dårlige tider.

 

Vejles deltagelse i bynetværket hænger tæt sammen med aktiviteterne i Smart City Vejle -ledet af en tværgående styregruppe, hvor bl.a. VIFIN (videns- og udviklingscenter under Vejle Kommune) arbejder med innovative teknologiske løsninger ud fra et by-perspektiv.

 

VIFIN står bag ansøgningen og har bl.a. peget på de erfaringer, Vejle har med netværks-samarbejde i udsatte boligområder, og som andre byer måske vil kunne drage nytte af.

 

Læs mere om Rockefeller Foundation og programmet 100 resilient cities her.

 

Se afsnittet vedr. Vejle her.