Printed from www.primodanmark.dk
Sverige siger stop - Antallet af påsatte skolebrande skal ned
Printervenlig udgave

I Stockholm står en mand med en mission: Antallet af påsatte brande på svenske skoler skal ned, og der skal kastes lys over, hvem det er, der antænder brandene, hvorfor de gør det, og hvad der kan forhindre, at brandene overhovedet opstår. Det er mange ting på én gang, og Per-Erik Johansson indrømmer da også blankt, at opgaven er stor, men ikke uoverstigelig.

Selv om projektet kun har været i gang i omkring et år, ser det dog allerede nu ud til, at selve hovedproblemstillingen ikke kan isoleres til skolerne og gerningsmændene, men i virkeligheden måske skal findes et helt andet sted: i måden, hvorpå vi i Norden behandler vores børn.

Mindst ét sted i Sverige bliver der hver dag antændt en skolebrand. Omkring 400 gange om året indrapporteres en brand. Det koster rundt regnet det svenske samfund 500 mio. SEK om året! Sverige har desværre dermed en kedelig rekord, når det gælder antallet af påsatte brande på skoler. Styrelsen for svensk brandforskning, Brandforsk, startede derfor i efteråret 2008 et omfattende forskningsprogram, Anlagdbrand, der er det første og største af sin art i Norden.

Læs mere

Læs KommuneForsikrings Nyhedsmagasin
her

Tilmeld dig KommuneForsikrings nyhedsbrev her