Printed from www.primodanmark.dk
Skærpede krav til virksomheders brug af CPR-numre
Printervenlig udgave

Økonomi- og indenrigsministeriet lukker nu for virksomheders CPR-validering, så det ikke længere er muligt at "gætte" borgeres CPR-numre. Samtidig overvejes det, om kravene til virksomhedernes brug af CPR-numre ved internethandel skal skærpes.

 

De seneste måneder har der været flere eksempler fremme, som viser, at sikkerheden ved virksomhedernes brug af borgernes CPR-numre ikke er god nok.

 

Nogle virksomheder har i dag indrettet deres hjemmesider sådan, at det er muligt for uvedkommende at gætte en andens personnummer ved at indtaste personens navn og herefter "gætte løs" med forskellige talkombinationer. Den praksis stoppes nu.

 

Virksomhederne skal tilpasse deres systemer, så muligheden for at gætte en andens personnummer fuldstændig kan udelukkes. De nye løsninger forventes at være indfaset ved udgangen af august.
 
Samtidig overvejer ministeriet at skærpe kravene til virksomhedernes brug af CPR-registret ved handel over internettet med et krav om, at virksomhederne benytter NemID, hvis de vil bruge deres adgang til CPR-systemet til at indhente kundens navne- og adresseoplysninger.

 

Det kan for eksempel være, når teleselskaber opretter betalingsaftaler med nye kunder. I dag kan virksomhederne købe adgang til CPR-validering uden brug af NemID.
 
"I den forbindelse vil vi tage en dialog med bl.a. teleselskaberne om, hvor hurtigt de kan have nye løsninger klar, som sikrer kundernes identitet via NemID, så internethandel ikke er baseret på falsk tryghed", udtaler økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager