Printed from www.primodanmark.dk
Risikoledelse er innovation
Printervenlig udgave
Af Hans Henrik Lichtenberg

At håndtere risici er det samme som udvikling, mener Finn Kjær Jensen fra PRIMO, der er en forening med et videnscenter for risikostyring og -ledelse. Risikoledelse handler om overblik, som giver mulighed for at prioritere mellem risici – og om kommunikation, der indbyder til ansvarlighed og nyskabelse.

Kommunerne bliver i stigende grad borgernes portal til det offentlige. Det er en følge af de seneste års udvikling og vil, ifølge Finn Kjær Jensen, blive endnu mere udtalt fremover. Kombineret med at vi lever i en verden, som nogle beskriver som ’risikosamfundet’, stiller det kommunerne over for helt nye
udfordringer.

”Sagerne lurer lige om hjørnet. Der er masser af eksempler på kommuner, som rammes af uventede udfordringer med voldsomme konsekvenser:

Tøndersagen, forurening, rod i økonomisystemer og kloaksystemer med videre. De dårlige sager synes for mange at dukke op ud af den blå luft. Det efterlader kommuner og andre offentlige myndigheder i en meget sårbar situation, og spørgsmålet, der melder sig, er, hvordan de kan blive bedre til at se disse sager komme og håndtere dem bedre”, siger direktør i PRIMO Danmark, Finn Kjær Jensen.

Læs hele artiklen her (pdf)

Kilde: Perspektiv # 5, 2007. Ernst andamp; Young.