Printed from www.primodanmark.dk
Planlæg for Influenza A
Printervenlig udgave


Offentlige og private virksomheder forbereder sig på Influenza A. Flere bruger Beredskabsstyrelsens vejledning andquot;Beredskabsplanlægning for pandemisk influenza."


Over hele landet er virksomheder, kommunale institutioner og statslige myndigheder i gang med at lægge planer for, hvordan det ventede udbrud af Influenza A skal håndteres lokalt.

For at imødegå de problemer, som opstår, når færre møder på arbejde, har Beredskabsstyrelsen i samarbejde med sundhedsmyndighederne og politiet udarbejdet en vejledning i beredskabsplanlægning for pandemisk influenza. Den henvender sig til offentlige og private aktører uden for sundhedssektoren.

Hjulene skal holdes i gang
Når mange mennesker på én gang bliver syge, er det nemlig klogt at have en plan i baghånden. Især myndigheder og virksomheder, der varetager vitale samfundsfunktioner, har god grund til at være beredte.

Et vigtigt område er bl.a. offentlig transport, og i Trafikselskabet Movia har man hilst Beredskabsstyrelsens vejledning velkommen.

- Vi har selv brugt den i vores planlægning og lagt den ud til alle vores operatører med anbefaling om at bruge den i tykt og tyndt, fortæller Lars Troelsen, der er trafikinspektør og beredskabsansvarlig i Movia.

Fordel for private virksomheder at være beredte
Også mange private virksomheder kan drage fordel af at have et beredskab. Derfor har Dansk Industri på sin hjemmeside anbefalet, at danske virksomheder laver et pandemiberedskab. Et beredskab, som kan gøre dem i stand til at håndtere mange syge medarbejdere uden at risikere svækkelse og lukning som følge af en større smittespredning.

Dansk Industri henviser i den forbindelse også til Beredskabsstyrelsens pandemivejledning.

Læs vejledningen her