Printed from www.primodanmark.dk
Kommuner til kamp mod organiseret kriminalitet
Printervenlig udgave


De seks største kommuner - København, Århus, Odense, Ålborg, Esbjerg og Randers - opfordrer regeringen til at inddrage dem i den øgede indsats mod organiseret kriminalitet.

Vi er klar til at tage et større ansvar.

Sådan lyder budskabet fra borgmestrene i landets seks største kommuner til regeringen. I et fælles brev til justitsminister Lars Barfoed (K) og skatteminister Troels Lund Poulsen (V) erklærer de, at kommunerne bør spille en nøglerolle i den intensiverede indsats mod organiseret kriminalitet og socialt bedrageri, det såkaldte Al Capone-samarbejde.

Samarbejdet bør ifølge borgmestrene starte med et møde på embedsmandsniveau, hvor der skal drøftes muligheder og forhindringer på vejen til at komme kriminaliteten til livs.

Mens borgmestrene konstaterer, at en række lovbarrierer skal brydes ned for at styrke den tværgående kontrolindsats, erkender de også, at kommunerne kan udnytte de nuværende muligheder bedre.

- Det kræver blandt andet en større og mere systematisk viden om omfanget og karakteren af det sociale bedrageri, bedre redskaber og vejledning til sagsbehandlerne og selvfølgelig også de nødvendige ressourcer til at løse de udvidede opgaver, skriver de.

Kommunerne i 6-by-samarbejdet holder i løbet af foråret et seminar om organiseret kriminalitet.

Kilde: Danske Kommuner