Printed from www.primodanmark.dk
Hver anden dansker risikerer at miste data
Printervenlig udgave

Over halvdelen af danskerne tager ikke en sikkerhedskopi af data på deres pc'er og smartphones. Dermed risikerer de at miste deres familiebilleder, e-mails og adressebøger, hvis udstyret bliver stjålet eller går i stykker.

 

Det fremgår af DKCERT Trendrapport 2014, som netop er udsendt. I samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen har DKCERT fået Danmarks Statistik til at undersøge befolkningens viden om it-sikkerhed.

 

Kun 38 procent af danskerne tager sikkerhedskopi af pc'ens data. Endnu værre står det til med de data, der ligger på smartphones og tablet-computere. Her er det kun 29 procent, der sikrer deres data med en kopi.

 

Ud over den statistiske undersøgelse indeholder DKCERT Trendrapport 2014 også nøgletal for DKCERTs aktiviteter i 2013. De viser en stigning på 20 procent i mængden af sikkerhedshændelser, som DKCERT behandlede. En sikkerhedshændelse kan for eksempel være en virusinfektion, et hackerangreb eller et it-system, der bliver sat ud af drift.

 

Statistikken viser en stigning i mængden af danske web-servere, der bliver misbrugt til svindel eller spredning af skadelige programmer.

 

Du kan hente DKCERT Trendrapport 2014 her.

 

Om DKCERT - Danish Computer Security Incident Response Team

DKCERT blev i forbindelse med en af Danmarks første hackersager i 1991 oprettet af UNI-C.
DKCert er i dag organisatorisk placeret under DeIC - Danish e-Infrastructure Cooperation på Danmarks Tekniske Universitet under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

 

Det er DKCERTs opgave at skabe øget fokus på it-sikkerhed ved at opbygge og skabe aktuel, relevant og brugbar viden. Denne viden gør DKCERT i stand til at offentliggøre og udsende advarsler og anden information om potentielle risici og begyndende sikkerhedsproblemer.