Printed from www.primodanmark.dk
Helhedsorienteret beredskabsplanlægning
Printervenlig udgave

Ny vejledning i helhedsorienteret beredskabsplanlægning skal gøre det mere overskueligt at planlægge beredskabet i en organisation.

Beredskab er ikke kun for redningsberedskab og politi. Alle myndigheder, institutioner, virksomheder og andre organisationer kan komme ud for kriser. Hvis du og din organisation skal være i stand håndtere kriserne, skal I være forberedt, før krisen opstår. Det bliver I ved at gennemføre beredskabsplanlægning.

Din organisation skal kende sine risici og sårbarheder, den skal arbejde med at forebygge, at kriserne overhovedet optræder, og så skal den uddanne og træne sine medarbejdere. Den skal også have beredskabsplaner på plads, før kriserne optræder, og den skal evaluere og lære af kriserne, efter de er overstået.

Helhedsorienteret beredskabsplanlægning

En ny vejledning fra Beredskabsstyrelsen understreger, at ledelsen skal tage ansvaret for beredskabsplanlægningen på sig. Det indebærer, at ledelsen skal afsætte de nødvendige ressourcer og træffe de nødvendige valg.

Til forskel fra tidligere vejledninger gør andquot;Helhedsorienteret beredskabsplanlægningandquot; ikke forskel på de forskellige myndigheder. De grundlæggende områder i beredskabsplanlægningen er de samme.

Download vejledning