Printed from www.primodanmark.dk
God praksis for håndtering af følsomme oplysninger
Printervenlig udgave

PRIMO Danmark og KIT@ har i samarbejde udsendt NordSec 2014 - en spørgeskema-undersøgelse, der vil give den enkelte kommune indsigt i om den følger god praksis på vigtige områder indenfor informationssikkerhed. 

 

Aktuelle sager med Nets, Rigshospitalet, NemID m.v. understreger betydningen af, at alle, der er betroet behandling af følsomme og fortrolige oplysninger følger god praksis og gældende lov.

 

Undersøgelsen er udsendt til alle kommuner den 6. april 2014 og vil belyse praksis på vigtige områder indenfor informationssikkerhed, som for eksempel:

 

  • God orden udadtil - starter og slutter indefra.
    Er ledelsen opmærksom på, hvordan følsom information behandles og er medarbejderne uddannet i, hvordan man skal håndtere tvivlsomme situationer?
  • Arbejder kommunen efter de normer, der er foreskrevet i best practise standarder eller er der andre, som er gået længere og er blevet certificerede?
  • Har kommunen processer, der kan behandle situationer, hvor kritiske systemer og informationer er truet udefra?
  • Tillader kommunen medarbejderne at bruge eget udstyr - og har kommunen kontrol over de data, der ligger på dette udstyr?
  • Hvordan kommunikerer kommunen med borgerne - via sociale medier og digitale løsninger som skype - og er der regler på dette område?

 

Alle deltagere får egen score sammen med undersøgelsens hovedtal. Dette materiale udleveres i forbindelse med Digitaliseringsmessen 25. september 2014.

 

Hvis kommunen vil arbejde videre med de temaer, der indgår i undersøgelsen, kan den købe en detaljeret rapport med status, udvikling ift. tidligere år og sammenligning med andre kommuner ned på enkeltspørgsmål.

 

PRIMO vil derudover formidle undersøgelsens generelle resultater i løbet af efteråret 2014.