Printed from www.primodanmark.dk
FKB’s årsmøde 2013 - risikobillede og beredskabsstruktur
Printervenlig udgave

Foreningen af Kommunale Beredskabschefer, FKB, holdt den 21. - 23. august 2013 sit årsmøde i Aalborg. Beredskabsstyrelsens direktør rejste spørgsmålet, om kommunerne var klar til at håndtere det fremtidige risikobillede, og FKB's formand satte fokus på krav og forventninger til de kommende drøftelser i Redningsberedskabets Strukturudvalg.

 

Beredskabsstyrelsens direktør Henning Thiesen fokuserede i sin tale på de fire hovedtemaer i den politiske aftale om redningsberedskabet: krisestyring, forebyggelse, internationalt beredskab og effektivt beredskab, og redegjorde for redningsberedskabets forestående arbejde med udvikling af krisestyring og beredskabsplanlægning, forebyggelse, internationalt beredskab og ikke mindst sikringen af et effektivt samlet redningsberedskab.

 

Læs Henning Thiesens tale her.

 

Som led i den indgåede aftale om redningsberedskabet i 2013 og 2014 blev besluttet at gennemføre "et udvalgsarbejde med henblik på at udarbejde et oplæg til en grundlæggende strukturændring af det samlede redningsberedskab. Resultatet af dette arbejde vil skulle indgå i fastlæggelsen af redningsberedskabets økonomi efter 2014." 

 

På årsmødet var beredskabsordførerne i krydsild om deres holdninger og forventninger til strukturudvalget og fremtidens redningsberedskab - og FKB's formand Niels Mørup kom i sit efterfølgende politiske indlæg med konkrete forslag og synspunkter hertil.

 

Læs aftalen om redningsberedskabet i 2013 - 2014 her.