Printed from www.primodanmark.dk
EIRM Håndbog: Grundlæggende sikring
Printervenlig udgave
Primær sikring af institutioner, virksomheder og boliger mod indbrud, brandstiftelse, hærværk og anden kriminel indtrængen (DK, 2004)
Uddrag:

I Danmark udsættes institutioner, virksomheder og boliger for ca. 280 indbrud i døgnet. Det fortæller politiets anmeldelsesstatistik. Nogen kan måske fristes til at tro, at man ikke kan stille noget op overfor så ihærdige kriminelle, men det er helt forkert. Selv en forholdsvis begrænset indsats foretaget ud fra fornuftmæssige grunde, kan begrænse antallet af indbrud og anden kriminel indtrængen meget betydeligt. Sandheden er, at blot udskiftning af et par låse, på de strategisk rigtige steder, kan nedsætte faren for indbrud.

Denne publikation gennemgår en række af de tekniske løsninger, der kan bidrage til at forebygge indbrud, hærværk, brandstiftelse og andre former for kriminalitet, der sker som følge af ulovlig indtrængen. Det er ikke hensigten at bringe en fuldstændig oversigt over de mangfoldige tekniske hjælpemidler. Publikationen handler mere om de enkle typer af løsninger, der kan tages i brug, hvilke teknikker der knytter sig til dem og hvordan man kommer i gang med at bruge dem.

Den grundlæggende sikring af virksomheder, institutioner og boliger (pdf)