Printed from www.primodanmark.dk
Danmark med i Europas største cyberøvelse
Printervenlig udgave

Den hidtil største cybersikkerhedsøvelse i Europa, "Cyber Europe 2012", fandt sted den 4. oktober 2012. Mere end 300 cybersikkerhedseksperter på tværs af hele Europa samarbejdede om at bekæmpe et massivt simuleret cyberangreb. Formålet var at styrke modstandskraften i den kritiske infrastruktur og dermed evnen til at imødegå cyberangreb.

 

Cyber Europe 2012 har tre konkrete mål:

  •  teste effektiviteten i eksisterende mekanismer, procedurer og kommunikation i forhold til det europæiske samarbejde
  • afprøve samarbejdet mellem offentlige og private aktører i Europa
  • identificere eventuelle udfordringer og mangler i håndteringen af cyberangreb

Scenariet for øvelsen er en kombination af flere realistisk-simulerede trusler samlet i ét stort DDoS-angreb (Distributed Denial of Service) på alle de deltagende lande. Deltagerne har under øvelsen været udsat for mere end 1000 cyberhændelser.

 

Cyber Europe 2012 er arrangeret af EU's medlemsstater og støttet af European Network and Information Security Agency (ENISA) og EU's Joint Research Centre (JRC).

 

Projektenheden for Cybersikkerhed ved Forsvarsministeriet deltog i øvelsen.

Projektenheden fungerer som statslig varslingstjeneste ved internettrusler og har derudover blandt andet også ansvaret for at sikre civil kritisk it-infrastruktur på teleområdet. Desuden bidrog projektenheden til selve planlægningen og afviklingen af øvelsen.

 

Projektenheden for Cybersikkerhed indgår aktuelt i opbygning af en kommende national it-sikkerhedsmyndighed under Forsvarsministeriet.