Printed from www.primodanmark.dk
CPR-sikkerhed og identitetstyveri
Printervenlig udgave

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har den 6. juni, på baggrund af politiets efterforskning i en sag om et større hackerangreb mod CSC, bedt om en undersøgelse af sikkerheden i CPR-systemet. Det skyldes, at CSC varetager driften af CPR-systemet.

 

Rigspolitiet har den 6. juni 2013 offentliggjort, at politiet efterforsker en sag om et større hackerangreb mod CSC Danmark A/S, der blandt andet varetager driften af en række af politiets registre. Der er flere mistænkte i sagen, som bl.a. skal have kopieret filer med virksomhedsnumre og personnumre fra politiets systemer.
 
CSC Danmark A/S varetager også driften af CPR-systemet. Derfor har økonomi- og indenrigsministeren øjeblikkeligt bedt om, at der bliver gennemført en nærmere undersøgelse af, om der er grund til at tage yderligere forholdsregler for CPR-systemet på baggrund af den sag, politiet efterforsker.
 
Undersøgelsen vil blive koordineret med det arbejde med at undersøge og vurdere omfanget af sikkerhedsnedbruddet som gennemføres under ledelse af Politiets Efterretningstjeneste i tæt samarbejde med navnlig Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.

 

Undersøgelse og redegørelse vil blive udarbejdet hurtigst muligt.

 

Rigspolitiet har samtidig udsendt en vejledning til borgerne med gode råd til, hvordan man skal forholde sig ved evt. sikkerhedsbrist, herunder kontakt til folkeregistret i kommunen.

 

Der henvises i øvrigt til Digitaliseringsstyrelsens nye informationsportal om identitetstyveri.

 

Rigspolitiets vejledning kan læses her, og Digitaliseringsstyrelsens informationsportal kan ses her.