Printed from www.primodanmark.dk
Beredskab ved angreb på IT-infrastruktur
Printervenlig udgave

Hvad gør vi, når vores it-infrastruktur er under angreb? På baggrund af cyberangreb på NemID orienterede Digitaliseringsstyrelsen den 1. maj 2013 på deres hjemmeside om beredskaber, alternative kanaler og initiativer om øget sikkerhed.

 

"NemID-systemet har de seneste uger været ramt af de såkaldte DDoS-angreb, som bliver udført af it-kriminelle.

 

På grund af angrebene har der været perioder med ustabilitet og perioder, hvor nogle brugere har været afskåret fra at logge ind, særligt brugere fra udlandet. DDoS-angreb er stærkt generende for brugerne, men er ikke rettet mod informationen i systemerne. Borgerne skal således ikke være nervøse for deres personlige oplysninger.

 

Sådanne angreb stiller naturligt spørgsmål ved, hvad der vil ske, hvis landets it-infrastruktur, herunder NemID, skulle blive angrebet på en sådan måde, at borgerne ikke kan logge på de offentlige tjenester i en længere periode".

 

Digitaliseringsstyrelsen arbejder løbende på dels at forbedre den tekniske løsning og dels at sikre det beredskab, som iværksættes, hvis systemer angribes.

 

Digitaliseringsstyrelsen intensiverer endvidere sit samarbejde med GovCert om overvågning og afdækning af kriminel aktivitet i forhold til NemID og andre offentlige løsninger. Og alle angreb politianmeldes.

 

Læs mere om beredskaber, alternative kanaler og initiativer om øget sikkerhed på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside her.